De Moestuin


Wat is er lekkerder dan groenten en fruit uit eigen tuin.

Een vat vol met kruiden

Verse kruiden kunnen de simpelste maaltijd omtoveren tot een bijzonder gerecht. Deze smaken kunnen direct uit...

Meest gestelde vragen

 • Hoe voorkom ik dat mos terug komt +

  Bemest uw gazon regelmatig met een algemene meststof voor het gazon. Plant schaduw liefhebbende grassoorten op schaduwrijke plaatsen of laat meer licht over het gazon komen door het snoeien van takken van bomen die veel schaduw geven en verbeter de doorlaatbaarheid van de bodem bij zware klei of slecht doorlatende bodemsoorten.

   

 • Hoe snel kunnen kinderen en huisdieren op het gazon spelen na het toepassen van onkruidmiddelen? +

  Kinderen en huisdieren mogen na het opdrogen van het bestrijdingsmiddel gerust op behandelde plekken komen. Alle Bayer Garden producten zijn toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB). Voordat een toelating wordt afgegeven wordt stil gestaan bij het risico voor kinderen en huisdieren.

  Grazende huisdieren als konijnen, cavia’s en schildpadden kunnen beter niet op het behandelde gazon komen totdat al het onkruid is verdwenen. Onkruidbestrijdingsmiddelen kunnen de verdeling van suikers in de planten veranderen. Hierdoor kan uw huisdier niet eetbare planten als een lekker hapje aanzien en vice versa.

 • Wanneer is de beste tijd om een onkruidmiddel in het gazon toe te passen +

  Voor actieve onkruidmiddelen geldt dat de timing essentieel is voor de werking. Actieve onkruidmiddelen werken op ieder moment in de groeicyclus van het onkruid, maar werken het beste als u er vroeg bij bent. Bij volgroeid onkruid moet u vaker behandelen om resultaat te zien.

  Een andere manier om er achter te komen wanneer u het best kunt toedienen is het gebruik van biologische indicatoren. Bijvoorbeeld planten die beginnen met groeien rond de juiste tijd. Een voorbeeld: In noordelijke gebieden komt vingergras op wanneer het Chinese klokje (forsythia) in bloei staat. U kunt ook de kalendertijden aanhouden. Als u bijvoorbeeld met succes halverwege april onkruidmiddelen toedient, kun u dat het daaropvolgende jaar herhalen.

  Gebruik het onkruidmiddel alleen als er een zachte wind is om te voorkomen dat het op uw eigen planten overwaait.

  Onkruidmiddelen zijn het meest effectief wanneer het onkruid groeit. Dit is meestal tussen maart en september.

  Wanneer het erg droog is, is het verstandig om het gebied dat u gaat bespuiten twee dagen van tevoren water te geven. Zo wordt het onkruidmiddel beter opgenomen.  Alhoewel het aan te raden is om tijdens de droge periode helemaal geen onkruidmiddel te gebruiken. Dan groeit het onkruid ook niet.